Élménymedencék & Szaunavilág

ÉLMÉNYMEDENCÉK

A természetközeli bambuszvilág által insprirált designhoz tökéletesen illeszkedve kerültek kialakításra az élmény és relaxációs medencéink, melyek sodrófolyosóval, hidromasszázs és fúvóka funkciókkal, masszírozó buzgárokkal, vízköpőkkel, relaxációs ülő és fekvő padokkal biztosítják vendégeink részére a tökéletes kikapcsolódást.  Az élménymedencék szomszédságában, a gyermekmedence garantáltan önfeledt és biztonságos szórakozást biztosít a kicsiknek.

 Név Méret  Vízmélység Vízhőmérséklet 
 Sodrófolyosós élménymedence  91 m2  1,2 m  28 – 36°C
 Relax medence (fekvő padokkal, masszírozókkal)  57 m2  1,2 m  30 – 32°C
 Gyerekmedence (vízeséssel, 6 éves korig)  24 m2  0,4 m  36°C-ig

Sókabin

A sókabin jellemzője, hogy a magas só koncentrációnak köszönhetően, magas negatív ion túlsúly alakul ki a helységben. A mikroorganizmusok száma jelentősen lecsökken, ily módon a levegő lényegesen tisztább, és allergén anyagokban szegényebb lesz. A só nem párolog, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban. A terápia és ionizáció jelentősége úgy érvényesül, hogy serkenti a légzőszervek aktivitását. A köhögés, nehéz légzés panaszai rövid idő alatt enyhülnek. A sókabin immunerősítő hatással rendelkezik.

Hang és fényterápiás élményzuhanyok

Az élményzuhanyok a fény és hang ősi relaxáló erejét felhasználva képesek elősegíteni a testi- és lelki harmónia visszaállítását, és az öngyógyító mechanizmusok beindítását.
Kutatások bizonyítják, hogy különböző színű hangok és világítások, különböző pszichológiai hatásokat váltanak ki az emberekből.


SZAUNAVILÁG

Szaunavilágunk tervezésénél és kialakításánál is arra törekedtünk, hogy az Ön teljes felfrissüléséhez és pihenéséhez maximálisan hozzájárulhassunk. A skandináv kultúrában „szent helyként” tekintett, varázserővel bíró szaunavilág a vizes forgatagtól elkülönítve helyezkedik el, ezzel is segítve a teljes ellazulást.

Finn szauna
A finn szauna magas hőfokú, alacsony páratartalmú meleg helyiség, mely a szervezetre erőteljes méregtelenítő hatással bír. Az ideális méregtelenítési folyamat eléréséhez és ahhoz, hogy testünkben elinduljanak ezen folyamatok, 1,5-2 óra szaunázás javasolt, 3-4 ciklusban (egy ciklus 8-15 perc), pihenési és lehűlési fázisokkal. Mivel ezen szaunázási mód erősen megterheli a szervezetet, kiemelten fontos, hogy mindig betartsuk az alapvető szaunázási szabályokat.
Hőfok: 90-100°C
Páratartalom: <15%
Befoadóképesség: 7 fő

Gőz szauna
A gőzfürdőben lévő magas páratartalom miatt, rövid idő alatt fellépő izzadás hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, a vérkeringés felénkül, az izmok lazulnak, a légutak megtisztulnak. A szív és vérkeringés szempontjából nagy megterhelést jelent, ezért szívproblémákkal küzdőknek ajánlatos az óvatosság. A felhevült testet hűs fürdőben vagy zuhanyban fokozatosan hűtve, majd 30 perces pihenéssel ajánlott lezárni.
Hőfok: 45-60°C
Páratartalom: 70-80%
Befoadóképesség: 4 fő

Infra szauna
Az infraszauna gyógyító hatása abban rejlik, hogy a kabin belsejében áramló sugarak a testben hőenergiává alakulnak és végigáramlanak a szervezeten.Az anyagcsere ezáltal felgyorsul, testünk felfrissül, szervezetünk egészségesebbé, bőrünk ragyogóbbá válik. Akár napi fél óra infraszaunázás jótékonyan hat influenzás, allergiás és reumás tünetek enyhítésére, izomgörcsökre, hát és végtagsérülésekre.
Hőfok: <50°C
Páratartalom: <15%
Befoadóképesség: 4 fő

Panorámás jacuzzi
A wellnessközpont legfelső szintjén elhelyezett, egyedi kialakítású és fekvésű panorámás jacuzzi pazar kilátással, napozó és látványterasszal várja a pihenni vágyókat. Merüljön el termálvizes, masszázselemekkel ellátott pezsgőfürdőnk lágy habjaiban és élvezze az exkluzív kilátást az esztergomi bazilikára!


Egyéb szolgáltatás: térítés ellenében

Masszázs

A gyógyító érintés fontossága egyre nagyobb teret követel magának rohanó világunkban. Ezért wellnessrészlegünkön hagyományos (hátmasszázs, teljes testmasszázs, taplmasszázs) és édesen különleges (mézes, csokoládé) masszázsokkal várjuk a relaxálni vágyó vendégeinket.